Frisia Financieringen
9.1
1058 mensen geven ons een 9.1
  • Persoonlijke lening

Waar kies je voor? Een persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Als je hebt besloten om 16000 euro te lenen, is de volgende stap om te bepalen welk type lening het beste bij je past: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Beide leenvormen hebben hun eigen kenmerken en voordelen, afhankelijk van jouw financiële behoeften en toekomstplannen. Bij een persoonlijke lening kies je voor een vaste looptijd en rente, terwijl een doorlopend krediet meer flexibiliteit biedt als je in de toekomst wellicht extra geld wilt opnemen.

Een persoonlijke lening voor 16000 lenen

Wanneer je kiest voor een persoonlijke lening van 16000 euro, kies je voor duidelijkheid. Bij deze leenvorm krijg je het volledige bedrag in één keer op je rekening gestort, met een vaste rente en een afgesproken looptijd. Hierdoor weet je precies wat je maandelijks moet betalen en wanneer de lening is afgelost.

Voordelen van een persoonlijke lening:

  • Vaste rente en looptijd: geen wijziging in je maandlasten, deze blijven gelijk.
  • Dus geen onverwachte kosten, aan het einde van de looptijd is de lening ingelost.
  • Boetevrij aflossen kan op ieder moment, ook als je een deel wilt aflossen.

Doorlopend krediet voor 16000 lenen

Kies je voor een doorlopend krediet om 16000 euro te lenen, dan kun je de eerste 24 maanden na de ingangsdatum, geld opnemen tot aan je kredietlimiet. Dit kan handig zijn als je niet weet hoeveel je exact nodig hebt en je in delen geld nodig hebt om bijvoorbeeld de facturen van de aannemer te betalen. Bij deze leenvorm betaal je rente over het opgenomen saldo. Aflossen mag boetevrij.

Voordelen van een doorlopend krediet:

  • Flexibele opname: Je kunt op elk moment, tot aan je limiet, geld opnemen de eerste 24 maanden.
  • Rente betaal je over het opgenomen bedrag
  • Boetevrij aflossen kan op ieder moment

Waarom Frisia kiezen voor het lenen van 16000 euro?

  1. Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen
  2. Historisch vaste lage rente vanaf 6,6%
  3. Volledig online, vrijblijvende offerte binnen 20-minuten
  4. Klanten waarderen ons met gemiddeld een 9,1

16000 lenen: de maandlasten

Bij het lenen van 16000 euro is het belangrijk om goed te kijken naar de maandlasten. Deze worden bepaald door de rente en de looptijd van de lening. Hoe korter de looptijd, hoe hoger de maandelijkse aflossing, maar des te minder rente je over de gehele looptijd betaalt. Omgekeerd geldt dat een langere een langere looptijd, lagere maandlasten oplevert. Maar over de gehele looptijd betaal je uiteindelijk meer rente.

Tips om kosten te minimaliseren:

  • Kies een kortere looptijd: Dit verhoogt je maandlasten, maar je betaalt minder rente in totaal.
  • Vergelijk rentetarieven: Een lager rentetarief kan op de lange termijn aanzienlijk schelen in de totale kosten van je lening. Vergelijken loont!
  • Vervroegd aflossen: Indien mogelijk, kan vervroegd aflossen je helpen om sneller van je lening af te komen en rentekosten te besparen.

Geld lenen via Frisia? Zij gingen je voor!

Wat klanten van ons vinden.

  • 10 "Klaudia - Klaudia "
  • 8 "Geert Ruelens - Goede opvolging van het dossier"
  • 10 "Hendrik - Snelle en accurate afhandeling!"
Bekijk onze beoordelingen

In 3 stappen €16.000 lenen

Bij Frisia hanteren we een volledig online werkwijze in drie eenvoudige stappen. Volg deze stappen en je kunt binnen enkele dagen over de lening beschikken. Start met het vergelijken van je mogelijkheden, ontvang binnen 20 minuten een passende offerte in je eigen beveiligde mijn-omgeving en sluit vervolgens je lening af om het geld binnen 2 dagen op je rekening te hebben.

Vrijblijvende offerte 16000 euro

Veelgestelde vragen

Voor welke uitgaven kan ik 16000 lenen?

Je kunt zelf je leendoel bepalen. Tijdens het aanvragen van de offerte dien je wel aan te geven voor welk doel je de lening aanvraagt. De bank zal dit meenemen in het aanbieden van de juiste offerte.

Hoe snel kan ik een lening van 16000 euro ontvangen na goedkeuring?

Een lening aanvragen en afsluiten kan binnen enkele werkdagen. Na het invullen van het aanvraagformulier gaan wij voor je aan de slag. Binnen 20-minuten ontvang je een offerte in de mijn-omgeving. Als deze naar wens is kun je deze digitaal ondertekenen en een aantal bewijsstukken uploaden in de mijn-omgeving. De verwerking hiervan en de uitbetaling volgt in de regel binnen 2 werkdagen.

Wat gebeurt er als ik een betaling mis of niet op tijd kan betalen?

Wanneer je verwacht in de problemen te komen bij de maandelijkse aflossing van je lening is het verstandig om meteen in contact te treden met ons of de bank. Het liefst voordat de problemen zich openbaren, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden om betalingsproblemen te voorkomen. Wij kunnen je daarbij ondersteunen en zullen samen met de bank bekijken hoe we hierbij kunnen helpen. Om problemen te voorkomen is tijdig handelen essentieel.

Ander bedrag lenen?

Dat kan zeker, je kunt bij ons terecht voor bedragen tot aan 150.000 euro. Wil je weten wat je kunt lenen? Bereken dan online je maximale mogelijkheden en krijg direct een goede indicatie van je leencapaciteit.

John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen

Vragen? Vraag het onze financieel expert!

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door John Heijen. John is een van de vennoten en financieel expert bij Frisia Financieringen.

Heb je vragen?

088 – 777 2333

Of gebruik hier het contactformulier

Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden

Offerte aanvragen

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 858 7,0 % 7,0 % 120 maanden € 103.317
€ 50.000 € 570 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 68.431
€ 30.000 € 345 6,7 % 6,7 % 120 maanden € 41.241
€ 20.000 € 233 7,1 % 7,1 % 120 maanden € 27.988
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.