Frisia Financieringen
9.1
1058 mensen geven ons een 9.1
  • Persoonlijke lening

19000 euro lenen: persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Wanneer je hebt besloten om 19.000 te lenen, is de volgende stap om te bepalen welk type lening het beste aansluit bij jouw situatie: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Beide opties hebben specifieke eigenschappen en voordelen, afhankelijk van wat je financiële situatie en plannen voor de toekomst zijn. Een persoonlijke lening biedt zekerheid met vaste afspraken over de looptijd en rente, terwijl een doorlopend krediet meer flexibiliteit geeft als je in de toekomst extra geld wilt opnemen.

19.000 lenen: persoonlijke lening

Kies je voor een persoonlijke lening van 19.000, dan kies je voor helderheid en duidelijkheid. Bij deze leenvorm krijg je het volledige leenbedrag direct op je rekening en heb je een vaste rente en een vooraf overeengekomen looptijd. Hierdoor weet je precies wat je maandelijkse lasten zijn en wanneer de lening volledig is afgelost.

Voordelen van een persoonlijke lening:

  • Vaste rente en looptijd: Je maandelijkse betalingen veranderen niet.
  • Duidelijkheid over aflossing: Aan het einde van de looptijd is de lening volledig afgelost.
  • Boetevrij aflossen: Je kunt op elk moment extra of volledig aflossen zonder extra kosten.

19000 euro lenen: doorlopend krediet

Kies je voor een doorlopend krediet om 19.000 te lenen, dan heb je de mogelijkheid om gedurende de eerste 24 maanden geld op te nemen tot aan je kredietlimiet. Dit is ideaal als je nog niet precies weet hoeveel je nodig hebt of als je in fases betalingen moet doen, bijvoorbeeld aan een aannemer. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt opgenomen. Ook hier geldt dat je boetevrij kunt aflossen.

Voordelen van een doorlopend krediet:

  • Flexibele opname mogelijkheden: Binnen de eerste 24 maanden kun je tot je kredietlimiet geld opnemen wanneer je wilt.
  • Rente alleen over opgenomen bedrag: Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt gebruikt.
  • Boetevrij aflossen: Je kunt altijd extra aflossen zonder kosten.

Ontdek welke lening het beste bij jou past en maak een weloverwogen keuze tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet voor je lening van 19.000 via Frisia!

19.000 euro lenen, maar waarom Frisia?

  • Onafhankelijk leningen vergelijken en afsluiten: Bij Frisia kun je eenvoudig verschillende aanbieders vergelijken om de beste lening voor jouw situatie te vinden.
  • Historisch lage rente: Profiteer van een van de laagste rentetarieven op de markt, vanaf 6,6%.
  • Snel en volledig online: Ontvang binnen 20 minuten een vrijblijvende offerte, zonder gedoe.
  • Klanttevredenheid: Onze klanten waarderen ons met een gemiddelde score van 9,1.

19000 euro lenen: stap voor stap

Bij Frisia is 19.000 lenen eenvoudig en volledig online geregeld in drie stappen. Begin met het vergelijken van de verschillende mogelijkheden, ontvang binnen 20 minuten een offerte in je persoonlijke en beveiligde mijn-omgeving, en rond daarna de aanvraag af door de gevraagde stukken te uploaden en de offerte digitaal te ondertekenen. 2 dagen hierna kan het geleende bedrag al op je rekening staan!

Geld lenen via Frisia? Zij gingen je voor:

Wat klanten van ons vinden.

  • 10 "Klaudia - Klaudia "
  • 8 "Geert Ruelens - Goede opvolging van het dossier"
  • 10 "Hendrik - Snelle en accurate afhandeling!"
Bekijk onze beoordelingen

19.000 lenen? Let hier op!

Voordat je besluit om 19.000 te lenen, zijn er een paar zaken om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de maandelijkse aflossingen: zorg dat deze goed passen binnen je budget, ook als je uitgaven onverwacht stijgen, het aanhouden van een veilige marge is daarom verstandig.

Ook is het belangrijk om niet meer te lenen dan je daadwerkelijk nodig hebt, om onnodige kosten te voorkomen. Met een goede voorbereiding voorkom je verrassingen!

Vrijblijvende offerte 19000 euro

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de goedkeuring van een lening van 19000 euro

Een lening aanvragen en afsluiten kan binnen enkele werkdagen. Na het invullen van het aanvraagformulier gaan wij voor je aan de slag. Binnen enkele uren ontvang je een offerte in de mijn-omgeving. Als deze naar wens is kun je deze digitaal ondertekenen en een aantal bewijsstukken uploaden in de mijn-omgeving. De verwerking hiervan en de uitbetaling volgt in de regel binnen 1 a 2 werkdagen.

Is tussentijdse aflossing van een lening van 19000 mogelijk?

Ja tussentijdse aflossing van de lening kan ineens of in delen en boetevrij.

Welke documenten heb ik nodig om 19000 euro te lenen?

Voor het afsluiten van een lening hebben we een aantal stukken van je nodig. Het gaat om in ieder geval:

  • Legitimatie
  • Salarisstrook
  • Bankafschrift met storting van het salaris
  • Overige stukken zijn afhankelijke van de situatie, denk bijvoorbeeld aan een overzicht van een bestaande lening die moet worden ingelost

Wat gebeurt er als ik een betaling mis of niet op tijd kan betalen?

Wanneer je verwacht in de problemen te komen bij de maandelijkse aflossing van je lening is het verstandig om meteen in contact te treden met ons of de bank. Het liefst voordat de problemen zich openbaren, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden om betalingsproblemen te voorkomen. Wij kunnen je daarbij ondersteunen en zullen samen met de bank bekijken hoe we hierbij kunnen helpen. Om problemen te voorkomen is tijdig handelen essentieel.

Ander bedrag lenen?

Dat kan zeker, je kunt bij ons terecht voor bedragen tot aan 150.000 euro. Wil je weten wat je kunt lenen? Bereken dan online je maximale mogelijkheden en krijg direct een goede indicatie van je leencapaciteit.

John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen

Vragen? Vraag het onze financieel expert!

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door John Heijen. John is een van de vennoten en financieel expert bij Frisia Financieringen.

Heb je vragen?

088 – 777 2333

Of gebruik hier het contactformulier

Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden

Offerte aanvragen

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 858 7,0 % 7,0 % 120 maanden € 103.317
€ 50.000 € 570 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 68.431
€ 30.000 € 345 6,7 % 6,7 % 120 maanden € 41.241
€ 20.000 € 233 7,1 % 7,1 % 120 maanden € 27.988
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.