Frisia Financieringen
9.1
1058 mensen geven ons een 9.1

10 jaar rentevast vanaf 6,6%;

  • 22000 euro lenen

22.000 euro lenen kan via 2 manieren: persoonlijke lening of doorlopend krediet

Wanneer je 22.000 euro wilt lenen, heb je bij Frisia Financieringen de keuze uit twee veelvoorkomende leenvormen: de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Beide opties bieden hun eigen voordelen, afhankelijk van je financiële situatie en doelen. We leggen hieronder graag uit hoe beide leenvormen werken, zodat je de keuze kunt maken die het beste bij jouw wensen past.

22.000 euro lenen door middel van een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een prima keuze als je zekerheid en duidelijkheid wilt over je maandlasten. Bij deze vorm van lenen ontvang je het volledige bedrag van 22.000 euro in één keer op je rekening, en je betaalt gedurende een vaste looptijd een vast bedrag per maand. Dit maakt de persoonlijke lening geschikt voor eenmalige grote uitgaven, zoals een verbouwing of de aanschaf van een auto.

Voordelen:

  • Vaste rente en maandtermijn: Je weet precies wat je elke maand betaalt, zonder verrassingen.
  • Vaste looptijd: Je bent op voorhand op de hoogte van de duur van de lening, zodat je precies weet wanneer je schuld is afgelost.
  • Boetevrij aflossen: Je mag altijd boetevrij extra aflossen wanneer het je uitkomt.

Een nadeel is wellicht dat je geen flexibiliteit hebt. Alles staat vast; je kunt niet zomaar extra geld opnemen zoals bij een doorlopend krediet.

22.000 euro lenen met een doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet ben je iets flexibeler als het gaat om het op te nemen bedrag. Bij deze leenvorm heb je een kredietlimiet van 22.000 euro, waarvan je naar behoefte geld kunt opnemen. Dit kan in stappen, binnen de 1ste 24 maanden van de looptijd van de lening en tot aan het kredietlimiet van 22000 euro. Dit maakt het doorlopend krediet geschikt voor uitgaven die gespreid zijn over een langere periode, zoals een verbouwing of renovatie van je woning.

Voordelen:

  • Flexibiliteit: Je kunt geld opnemen en aflossen wanneer je wilt, zolang je binnen de kredietlimiet blijft. Dit geldt voor de 1ste 24 maanden van de looptijd van de lening.
  • Rentebetaling over opgenomen bedrag: Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk gebruikt.

Nadelen:

  • Variabele rente: De rente kan fluctueren, wat betekent dat je maandlasten kunnen variëren.
  • Geen vaste einddatum: Omdat je geld kunt opnemen en aflossen, kan op voorhand geen einddatum worden vastgesteld.

Bij Frisia helpen we je graag om de juiste keuze te maken tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet, zodat je met vertrouwen 22.000 euro kunt lenen op een manier die bij je past.

Waarvoor 22.000 euro lenen?

Een lening van 22.000 euro kun je aanvragen voor uiteenlopende doelen. Een voorbeeld van een 3-tal leendoelen:

Autolening 22.000 Euro

Wil je 22.000 euro lenen voor de aanschaf van een auto? Bij Frisia kun je eenvoudig online verschillende autoleningen vergelijken en afsluiten, waarbij je zelf de looptijd van de lening bepaalt. Het is belangrijk om de looptijd van de lening goed af te stemmen op de verwachte gebruiksduur van de auto, zodat je niet langer betaalt dan nodig is.

Geld lenen voor een verbouwing

Ben je van plan om je huis te verbouwen en wil je daarvoor 22.000 euro lenen? Met een persoonlijke lening via Frisia kun je de verbouwingskosten dekken, en net als bij een hypotheek zijn de rente en kosten vaak fiscaal aftrekbaar. Dit levert voordeel op bij je belastingaangifte.

Bij Frisia bepaal je zelf hoe je de verbouwingslening wilt inzetten. Bovendien heb je bij een persoonlijke lening van 22.000 euro geen last van extra kosten zoals afsluit-, taxatie-, of notariskosten.

Verduurzamen van je woning

Een ander leendoel om 22.000 euro te lenen is het verduurzamen van je woning. Denk hierbij aan investeringen zoals isolatie, zonnepanelen, of energiezuinige installaties. Met deze duurzame verbeteringen kun je niet alleen je wooncomfort verhogen, maar ook je energiekosten verlagen.

Wil je weten hoeveel je precies kunt lenen of verwacht je meer nodig te hebben dan 22.000 euro? Gebruik dan onze online bereken-tool om snel en eenvoudig te zien wat jouw mogelijkheden zijn.

De maandlasten van 22000 euro lenen?

De kosten van de lening worden bepaald door de rente en de looptijd. De rente is een vergoeding die je betaalt aan de bank voor het gebruiken van het geld. De looptijd bepaalt de termijn waarin je de lening moet terugbetalen. De uitdaging is het vinden van een lage rente en een zo’n kort mogelijke looptijd, één die past bij je financiële situatie, waardoor je de kosten van het geld lenen zo laag mogelijk houdt.

Bij Frisia kun je exact berekenen wat een lening kost met behulp van de wat kost een lening calculator. Een lening afsluiten kan al vanaf 6,6%.

22000 euro lenen? Doorloop eenvoudig de volgende stappen

Heb je besloten om 22000 euro te lenen, dan kan dat in 3 eenvoudige stappen. Doorloop deze stappen en zorg ervoor dat je grondig te werk gaat. Zodat je snel een passend voorstel ontvangt in je eigen beveiligde mijn-omgeving.

  1. Vergelijk je mogelijkheden en vraag de juiste offerte aan
  2. Ontvang vrijblijvend de offerte in je eigen beveiligde deel van de mijn-omgeving.
  3. Sluit je lening af en ontvang binnen 2 dagen het geld op je rekening

Benieuwd naar je mogelijkheden voor een lening van 22000 euro? Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij gaan direct voor je aan de slag.

Geld lenen via Frisia? Zij gingen je voor!

Wat klanten van ons vinden.

  • 10 "Klaudia - Klaudia "
  • 8 "Geert Ruelens - Goede opvolging van het dossier"
  • 10 "Hendrik - Snelle en accurate afhandeling!"
Bekijk onze beoordelingen

Dit is waar je rekening mee moet houden als jij 22.000 euro gaat lenen

Voordat je 22.000 euro leent, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en verschillende aspecten van geld lenen te overwegen. Hier zijn enkele zaken om in gedachten te houden.

  1. Maandlasten en looptijd
    Zorg ervoor dat je precies weet wat je maandelijkse aflossingen zullen zijn en hoe lang je deze moet betalen. Kies een looptijd en maandlasten die binnen je budget passen om financiële problemen te voorkomen. En neem het leendoel in acht, stem de gebruiksduur af op de looptijd van de lening.
  2. De juiste leenvorm kiezen
    Kies tussen een persoonlijke lening of doorlopend krediet, afhankelijk van je behoeften.
  3. Kosten
    Let op eventuele bijkomende kosten zoals afsluitkosten. Deze kunnen de totale kosten van je lening verhogen, dus zorg ervoor dat je alle voorwaarden goed begrijpt.
  4. Risico’s en financiële gevolgen
    Overweeg de risico’s, zoals mogelijke betalingsproblemen bij onvoorziene omstandigheden. Zorg dat je een financiële buffer hebt en dat de lening geen te grote druk legt op je financiële situatie.

Door deze factoren in acht te nemen, kun je een weloverwogen beslissing maken en een lening kiezen die bij je past. Frisia helpt je graag met informatie, online tools en een mijn-omgeving waar je meerdere offertes kunt opvragen en vergelijken.

Vrijblijvende offerte

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over geld lenen

Wat zijn de voorwaarden om 22000 euro te lenen?

Aan elke lening zijn voorwaarden verbonden, dat geldt ook voor een lening van 22.000 euro. Bij voorwaarden moet je denken aan; minimale (18 jaar) en maximale leeftijd (80 jaar), inkomen en leenervaring (BKR). Wanneer je een offerte aanvraagt bekijken wij voor je wat je kunt lenen en bij wie. De beste en voordeligste offerte zetten we binnen 2 uur voor je klaar in je eigen persoonlijke mijn-omgeving.

Welke looptijd is het meest geschikt voor een lening van 22000 euro?

Voor een lening van 22.000 euro is er geen vaste looptijd. Dit ligt in grote mate aan de wensen van de klant en de grenzen qua maximale looptijd die de banken hanteren bij een bepaald leendoel. Zo mag je bij het leendoel verduurzamen of verbouwen kiezen voor een looptijd tot 180 maanden, dit levert een lagere maandtermijn op. Bij leendoel auto kun je bij de meeste banken tot maximaal 96 maanden een lening afsluiten.

Wat is de rente voor een lening van 22000 euro?

De rentetarieven zijn afhankelijk van de leenvorm, leendoel en looptijd van de gewenste lening. De rente is ook afhankelijk van de kredietwaardigheid van de aanvrager en zal per lening verschillend kunnen zijn. Wanneer je een vrijblijvende offerte aanvraagt, tonen wij je binnen 20-minuten het rentetarief in de vorm van een vrijblijvende offerte.

Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?

Wanneer u van ons het bericht heeft ontvangen dat de bank definitief akkoord is gegaan met uw leningaanvraag, staat het geld binnen 24 uur (op werkdagen) op uw rekening.

Ander bedrag lenen?

Dat kan zeker, je kunt bij ons terecht voor bedragen tot aan 150.000 euro. Wil je weten wat je kunt lenen? Bereken dan online je maximale mogelijkheden en krijg direct een goede indicatie van je leencapaciteit.

John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen

Vragen? Vraag het onze financieel expert!

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door John Heijen. John is een van de vennoten en financieel expert bij Frisia Financieringen.

Heb je vragen?

088 – 777 2333

Of gebruik hier het contactformulier

Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden

Offerte aanvragen

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 858 7,0 % 7,0 % 120 maanden € 103.317
€ 50.000 € 570 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 68.431
€ 30.000 € 345 6,7 % 6,7 % 120 maanden € 41.241
€ 20.000 € 233 7,1 % 7,1 % 120 maanden € 27.988
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.