Frisia Financieringen
9.1
1058 mensen geven ons een 9.1

10 jaar rentevast vanaf 6,6%;

  • 55.000 euro lenen

Waarvoor €55.000 Lenen?

Een lening van €55.000 kan voor verschillende doelen worden ingezet, afhankelijk van je wensen en behoeften. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Verbouwing: Wil je je huis uitbreiden, een nieuwe keuken plaatsen of je badkamer moderniseren? Een lening van €55.000 kan je helpen om deze verbeteringen te realiseren.
  • Tuinrenovatie: Droom je van een compleet nieuwe tuin, inclusief bestrating, beplanting en wellicht een luxe buitenverblijf? Met deze lening maak je van je tuin een waar paradijs.
  • Camper: Overweeg je de aanschaf van een camper om zorgeloos op vakantie te kunnen gaan? Met €55.000 heb je voldoende budget om een camper te kopen die aan al je eisen voldoet.

Naast deze voorbeelden zijn er natuurlijk ook andere leendoelen die je kunt financieren met een lening van €55.000. Of het nu gaat om de aankoop van een auto, het herfinancieren van bestaande schulden, of andere persoonlijke projecten, bij Frisia bieden we diverse leenvormen aan die passen bij jouw specifieke situatie.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Of je nu kiest voor een persoonlijke lening met vaste maandlasten of een doorlopend krediet met meer flexibiliteit, wij helpen je graag bij het vinden van de beste oplossing.

55.000 Lenen: Persoonlijke Lening

Bij een lening van €55.000 euro kan een persoonlijke lening de ideale keuze zijn. Met een persoonlijke lening ontvang je het volledige leenbedrag in één keer, waarna je maandelijks een vast bedrag betaalt. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing, en de looptijd van de lening ligt van tevoren vast. Het grootste voordeel van een persoonlijke lening is de financiële zekerheid; je weet precies waar je aan toe bent en wanneer de lening is afbetaald.

Bij Frisia kun je bij leendoelen zoals verbouwen en verduurzamen tegenwoordig zelfs kiezen voor een looptijd tot 180 maanden, wat je maandlasten aanzienlijk kan verlagen. Als je een camper wilt financieren, kun je veelal rekenen op een maximale looptijd van 120 maanden. Dit is afgestemd op de gemiddelde gebruiksduur van de camper, zodat je lening past bij de levensduur van je aankoop. Zo kun je op een verantwoorde manier je droomproject realiseren.

€55.000 Lenen: Doorlopend Krediet

Wil je €55.000 lenen, maar liever wat meer flexibiliteit behouden? Dan is een doorlopend krediet wellicht de juiste keuze voor jou. Met een doorlopend krediet kun je tot het afgesproken kredietlimiet geld opnemen wanneer je het nodig hebt, en je betaalt alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt opgenomen. Het voordeel van deze leenvorm is dat je gedurende de eerste 24 maanden vrij bent om geld op te nemen wanneer je wilt. Na deze periode stopt de opname mogelijkheid, en begin je met het aflossen van het openstaande bedrag.

Dit maakt het doorlopend krediet geschikt voor situaties waarin je niet precies weet hoeveel je nodig hebt, maar wel de zekerheid wilt hebben dat je de lening flexibel kunt afbetalen. Met deze leenvorm kun je dus inspelen op veranderingen in je financiële situatie, terwijl je toch controle houdt over je uitgaven.

Waarom €55.000 Lenen bij Frisia?

Geld lenen brengt kosten met zich mee; je betaalt rente en lost het geleende bedrag af nadat je een lening hebt afgesloten. Daarom is het essentieel om goed te begrijpen wat de mogelijkheden en kosten zijn voordat je een lening aangaat. Bij Frisia profiteer je van diverse voordelen:

  • Vergelijk zelf online: Bij Frisia kun je eenvoudig zelf leningen en looptijden online vergelijken, zodat je een helder overzicht krijgt van je opties en de kosten van een lening van €55.000.
  • Laagste rente in Nederland: Wij hanteren enkele van de laagste rentetarieven op de Nederlandse markt, waardoor je al kunt lenen vanaf 6,6%
  • Gratis en snelle offerte: Je ontvangt binnen 20 minuten een vrijblijvende offerte, geheel kosteloos.
  • Klantenwaardering: Onze klanten geven ons gemiddeld een 9,1, wat onze toewijding aan uitstekende service onderstreept.

Wat klanten van ons vinden.

  • 10 "Klaudia - Klaudia "
  • 8 "Geert Ruelens - Goede opvolging van het dossier"
  • 10 "Hendrik - Snelle en accurate afhandeling!"
Bekijk onze beoordelingen

Lening van €55.000? Dit zijn de maandlasten

De kosten van een lening worden bepaald door de rente en de looptijd. De rente is de vergoeding die je betaalt voor het lenen van geld, terwijl de looptijd bepaalt hoe lang je de tijd hebt om de lening terug te betalen. Het is belangrijk om een rente te vinden die laag genoeg is en een looptijd te kiezen die past bij je financiële situatie en je leendoel.

Bij Frisia kun je eenvoudig berekenen wat een lening je gaat kosten met onze handige “wat kost een lening”-calculator. Een lening afsluiten kan al vanaf een zeer scherpe rente.

In 3 Stappen €55.000 lenen

Wil je €55.000 lenen? Dit kan bij Frisia in slechts drie eenvoudige stappen. Volg deze stappen zorgvuldig, zodat je snel een passend voorstel ontvangt in je beveiligde mijn-omgeving.

  1. Vergelijk je opties en vraag de juiste offerte aan: Bekijk zelf online wat de mogelijkheden zijn en kies de lening die het beste bij je past.
  2. Ontvang vrijblijvend je offerte: Na je aanvraag ontvang je binnen 20 minuten een vrijblijvende offerte in je beveiligde deel van de mijn-omgeving.
  3. Rond je lening af en ontvang het geld: Als je tevreden bent met de offerte, rond je de lening eenvoudig af en ontvang je binnen 2 dagen het geld op je rekening.

Wil je weten wat je mogelijkheden zijn voor een lening van €55.000? Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan en wij gaan direct voor je aan de slag.

Vrijblijvende offerte

Veelgestelde vragen over lening 55000 euro

Wat zijn de totale kosten van een lening van 55.000 euro?

De rente en de looptijd zijn de bepalende factoren voor de kosten van een lening. De basis is, hoe lager de rente en hoe korter de looptijd, des te goedkoper leen je geld kunt lenen. De looptijd is zo bepalend omdat deze bepaald hoe lang je over het geleende bedrag beschikt, en iedere maand betaal je rente over het uitstaand saldo. Kies je voor een korte looptijd, bijvoorbeeld 36 maanden, dan betaal je 36 maanden rente en aflossing. Kies je voor 60 maanden dan loopt je lening langer en betaal je dus ook langer rente over het uitstaand saldo, dit is uiteindelijk duurder. Wil je weten wat de kosten zijn bij het gewenste bedrag en looptijd? Met behulp van de “wat kost een lening” module kun je de totale kosten zelf berekenen.

Kan ik de lening vervroegd aflossen zonder boete?

Bij alle leningen via Frisia Financieringen mag je boetevrij (extra) aflossen.

Boetevrij aflossen betekent dat je extra geld kunt aflossen op je lening zonder extra kosten of boetes te betalen. Dit kan aantrekkelijk zijn als je extra geld hebt en je jouw persoonlijke lening sneller wilt afbetalen dan gepland. Dit kan je geld besparen op de totale rentekosten van je lening en je helpen om eerder schuldenvrij te zijn.

Wat gebeurt er als ik een betaling mis of niet op tijd kan betalen?

Wanneer je verwacht in de problemen te komen bij de maandelijkse aflossing van je lening is het verstandig om meteen in contact te treden met ons of de bank. Het liefst voordat de problemen zich openbaren, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden om betalingsproblemen te voorkomen. Wij kunnen je daarbij ondersteunen en zullen samen met de bank bekijken hoe we hierbij kunnen helpen. Om problemen te voorkomen is tijdig handelen essentieel.

Welke documenten heb ik nodig om een lening van 55.000 euro aan te vragen?

Voor het afsluiten van een lening hebben we een aantal stukken van u en uw partner nodig. Het gaat om in ieder geval:

  • Legitimatie
  • Salarisstrook
  • Bankafschrift met storting van het salaris
  • Overige stukken zijn afhankelijke van de situatie, denk bijvoorbeeld aan een overzicht van een bestaande lening die moet worden ingelost

Ander bedrag lenen?

Dat kan zeker, je kunt bij ons terecht voor bedragen tot aan 150.000 euro. Wil je weten wat je kunt lenen? Bereken dan online je maximale mogelijkheden en krijg direct een goede indicatie van je leencapaciteit.

John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen

Vragen? Vraag het onze financieel expert!

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door John Heijen. John is een van de vennoten en financieel expert bij Frisia Financieringen.

Heb je vragen?

088 – 777 2333

Of gebruik hier het contactformulier

Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden

Offerte aanvragen

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 858 7,0 % 7,0 % 120 maanden € 103.317
€ 50.000 € 570 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 68.431
€ 30.000 € 345 6,7 % 6,7 % 120 maanden € 41.241
€ 20.000 € 233 7,1 % 7,1 % 120 maanden € 27.988
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.