Frisia Financieringen
9.1
1066 mensen geven ons een 9.1
  • Lenen landbouwgrond

Wat is een financiering voor landbouwgrond?

Een financiering voor landbouwgrond is een lening die specifiek is bedoeld voor ondernemers die land willen kopen of uitbreiden. Door geld te lenen voor landbouwgrond kunnen boeren de benodigde financiële middelen verkrijgen om grond aan te schaffen en hun bedrijf te laten groeien. Deze leningen kunnen flexibele voorwaarden hebben en worden vaak afgestemd op de specifieke behoeften van de ondernemer.

Waarom is financiering belangrijk voor je agrarische onderneming?

Financiering kan belangrijk zijn voor agrarische bedrijven omdat het boeren in staat stelt om te investeren in moderne technologieën die de efficiëntie en productiviteit van het bedrijf kunnen verhogen. Bovendien biedt financiering de mogelijkheid tot schaalvergroting, nieuwe gewassen te telen, of faciliteiten te verbeteren, wat essentieel is voor groei en concurrentievermogen op lange termijn. Daarom is het verkrijgen van passende financiering belangrijk om de uitdagingen het hoofd te bieden en mee te gaan in de duurzaamheid ontwikkelingen die er zijn.

Agrarische grond financieren doe je zo!

Landbouwgrond financieren kan via een overzichtelijk proces dat een paar stappen omvat. Hieronder de stappen:

Stap 1). Vraag vrijblijvend een offerte aan, via ons aanvraagformulier zakelijke financiering. Wij kijken samen met onze zusteronderneming MKB Krediet Nederland naar je wensen en doen een eerste kredietscan.
Stap 2). Korte telefonische inventarisatie, tijdens de inventarisatie spreken we de mogelijkheden en plan van aanpak met je door. Tevens vertellen we je meer over onze dienstverlening en de kosten die wij hiervoor rekenen. Zo weet je vooraf volledig waar je aantoe bent. Tijdens de inventarisatie maken we een inschatting van je mogelijkheden en vragen we jou de benodigde documenten aan te tonen.
Stap 3). De documenten kun je uploaden in een beveiligde mijn-omgeving, die speciaal voor jouw financieringsaanvraag is geopend. De documenten bestaan veelal uit:

  • KVK afschrift van je onderneming
  • Jaarcijfers van je onderneming
  • Documenten inzake de landbouwgrond en de waarde (taxatie) daarvan
  • Legitimatie van de ondernemer die de rond wilt financieren

Stap 4). Financieringsconstructie opmaken, offertes opvragen en na ontvangst de verschillende mogelijkheden met elkaar vergelijken. Wij vergelijken alle voorstellen op voorwaarden, rentepercentages en maandelijkse termijnen. Dit zodat we jou een goed overzicht kunnen presenteren van het in onze ogen beste aanbod.
Stap 5). Het is aan jou! Is het ons gelukt om meerdere voorstellen voor jouw onderneming te krijgen dan is het vervolgens aan jou om te bepalen welke het beste past bij je onderneming en wensen. De offerte kun je vervolgens, veelal digitaal, ondertekenen en wij handelen het verder voor je af met de bank in kwestie. De lening voor landbouwgrond wordt veelal binnen 1 werkdag uitbetaald en overgemaakt naar de notaris.

Benieuwd naar jou mogelijkheden om landbouw grond te financieren? Wij bekijken het graag voor je, neem de proef op de som en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Waar moet je op letten bij het geld lenen voor landbouwgrond?

Bij het lenen van geld voor landbouwgrond is het belangrijk om goed op een aantal punten te letten:

  1. Onderzoek de verschillende soorten rentetarieven en terugbetalingsvoorwaarden die beschikbaar zijn. Begrijp hoe deze van invloed kunnen zijn op de totale kosten en de flexibiliteit van de lening.
  2. Vergelijk landbouwgrond financieringen van verschillende aanbieders om de beste voorwaarden te vinden die passen bij jouw financiële behoeften en mogelijkheden. Hier valt geld mee te besparen!
  3. Wees je bewust van mogelijke valkuilen en risico’s bij het lenen van geld, zoals verborgen kosten, onvoorziene uitdagingen en hoge rentekosten. Neem de tijd om deze risico’s te begrijpen.

Dit zeggen klanten over Frisia

Wat klanten van ons vinden.

  • 10 "Richard - Echt super ervaring met allemaal hulpvaardige medewerkers"
  • 10 "H. Zer - Uitstekend"
  • 8 "Ronald - Lening snel geregeld"
Bekijk onze beoordelingen

Frisia, uw partner voor landbouwgrond financiering

Frisia haar zusteronderneming MKB Krediet Nederland is een betrouwbare partner voor landbouwgrond financiering. Met jarenlange ervaring en diepgaande expertise in de sector begrijpen we de unieke behoeften en uitdagingen van menig agrarisch ondernemer.

Wat ons onderscheidt van andere financiers is ons streven om het financieringsproces zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen, zodat u snel aan de slag kunt met uw plannen. Onderdeel van deze werkwijze is dat wij een vergelijking maken van verschillende mogelijkheden, wij werken met maar liefst 40 banken samen.

Lening aanvragen financiering landbouwgrond
John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen

Hulp nodig? Vraag het onze financieel experts!?

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door John Heijen. John is een van de vennoten en financieel expert bij Frisia Financieringen.

Heb je vragen?

088 – 777 2333

Of gebruik hier het contactformulier

Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over geld lenen

Wat zijn de verschillende financieringsopties beschikbaar voor agrarische bedrijven?

Agrarische bedrijven hebben verschillende financieringsopties tot hun beschikking om hun activiteiten te ondersteunen en te laten groeien. Enkele van de meest voorkomende financieringsopties zijn:

  1. Bedrijfsleningen: Dit zijn leningen die specifiek zijn ontworpen voor agrarische bedrijven om hun operationele kosten te dekken, investeringen te doen, of om seizoensgebonden behoeften te financieren.
  2. Landbouwkrediet: Landbouwkrediet, ook wel bekend als een landbouwkredietlijn, biedt flexibele financiering voor seizoensgebonden kosten zoals zaaigoed, bemesting en oogstuitgaven.
  3. Subsidies en stimuleringsmaatregelen: Overheden en andere instanties bieden vaak subsidies en stimuleringsmaatregelen aan agrarische bedrijven om hen te ondersteunen bij investeringen in duurzaamheid, innovatie en groei.
  4. Leasing en huurkoop: Agrarische bedrijven kunnen ervoor kiezen om apparatuur, voertuigen of gebouwen te leasen of te huren via leasing- of huurkoopovereenkomsten.

Welke documentatie is nodig om een agrarische lening aan te vragen?

  • Bedrijfsplan
  • Financiele overzichten zoals jaarcijfers
  • Gegevens over bestaande leningen en eventuele zekerheden/onderpanden die voor een nieuwe financiering kunnen worden afgegeven.
  • Legitimatiebewijzen van de ondernemers
  • Belastingaangifte van de onderneming en de eigenaar van de onderneming
  • Overige documenten, mogelijk zijn er nog andere documenten nodig afhankelijk van je financieringsaanvraag

Wat zijn de meest voorkomende valkuilen bij het aanvragen van landbouw financiering?

  1. Onvoldoende voorbereiding – bijvoorbeeld niet alle documenten aanwezig
  2. Onrealistische verwachtingen – bijvoorbeeld geen goed beeld van de terugbetalingscapaciteit van het bedrijf
  3. Slechte kredietgeschiedenis – bijvoorbeeld de impact van gemiste betalingen, deze kan groot zijn.
  4. Onvoldoende onderpand – bijvoorbeeld het niet hebben van voldoende onderpand leid tot een afwijzing
  5. Gebrek aan communicatie – bijvoorbeeld een onvoldoende onderbouwd bedrijfsplan of gebrekkige onderbouwing kan leiden tot misverstanden en zelfs een afwijzing

Hoe beinvloed mijn bedrijfsplan de financieringsmogelijkheden?

Een goed doordacht en goed geschreven bedrijfsplan is van cruciaal belang om financiering te verkrijgen en investeerders te overtuigen van de levensvatbaarheid van je bedrijf. Het is belangrijk om je bedrijfsplan regelmatig bij te werken en aan te passen aan veranderende omstandigheden en doelstellingen. De aankoop van landbouwgrond en de schaalbaarheid om je onderneming rendabeler te maken dient goed beschreven te zijn in je ondernemingsplan.

Hoe kan ik mijn kansen om een agrarische lening goedgekeurd te krijgen verbeteren?

Door een goede voorbereiding, een goed onderbouwd bedrijfsplan en een gedegen onderbouwde jaarcijfers kun je de kans op goedkeuring verbeteren. Desgewenst kan je accountant of een medewerker van ons je hierbij ondersteunen.

Offerte aanvragen